Абрикос
Абрикос вперше з’явився в Європі, коли його привіз зі своїх походів Олександр Македонський. Плодове дерево живе в середньому 30-40 років. Цвітіння абрикоса починається до появи листя на дереві.
- Соковитий яскравий колір абрикосам надають каротиноїди. За змістом каротину плід абрикоса прирівнюється до яєчного жовтка.
- Фосфор і магній в складі абрикосів сприяють повноцінній роботі нервової системи. Ці фрукти незамінні в раціоні людей розумової праці, що вимагає підвищеної здатності до концентрації і запам’ятовування.
- Незважаючи на солодкий смак, абрикос містить небагато калорій і цінується як дієтичний продукт. А пектин очищає організм від токсинів і шлаків.
- У сушеному вигляді абрикоси зберігають свої корисні якості. Висушені без кісточки абрикоси називають курагою, а сушені з кісточкою – урюком. Кількість вітаміну А в куразі в три рази більше, ніж у свіжих плодах.